1/24/2010

blue camel


bu soğuk istanbul gününde sıcak mısır günlerine geri gitmek güzel olacak. küçük detaylar ve kahire..




burası en işlek meydanlardan biri. bu yukarda gördüğünüz caminin önünde özellikle cuma namazlarında güneşten koruma amaçlı açılıyor.



bu da meydandaki veletlerden!







yukardaki fotoğraflar mezarlık. tabi mezarlık deyince bizim inanıncımızla bağdaşmıyor bu görüntü. evlerinin bahçelerine kayıplarını defnedip orda yaşamaya devam ediyorlarmış (çok az sayıda da olsa bu bölgede hala yaşayanlar varmış).

piramitlere ulaşmak için geçilen sokaklar malesef fakirlik kokuyor. bu eklediklerim en düzgün görüntler..





ve piramitler...
sadece bu muhteşemlik için bile olsa fırsat varsa mutlaka gidilmeli!

ve bu bölgede asla yapılmaması gerekenler; kesinlikle herhangi birinden (polisler de buna dahil) fotoğraf çekmesi, beraber fotoğraf çekilmek, herhangi bir soru vs yardım istenmemeli :)









bu sfenks. evet bence de bülent ersoy'a benziyor :) yaklaşık 20 m yuksekliğinde, 75m uzunluğunda falan. gövdesi aslan, başı firavun. aslanlar mısır mitolojisinde kutsal sayılıyorlar, kutsallık ve bir de büyü ile sfenksin piramitleri koruduğuna inanılıyor.














biz gittiğimizde kum fırtınasına yakalandık. bu da kumdan kurtulmaya çalışırken seyahat arkadaşımın çabaları.. piramitlere arkanızı döner dönmez alttaki görüntüyle karşı karşıya kalıyorsunuz, ve şehir tam orda başlıyor.. gece piramitlerdeki ışık oyunlarını burdan izleyebiliyorsunuz.. yerleşim yerleri piramitlere öyle yakın ki böylesi ihtişamlı yapıların yakınına inşaya izin verilmesini insanın aklı pek almıyor!










lady gözünden mısır hatıraları..
öpüldünüz.


ps. fotoğraflarn altına lady yazmayı sevmedim galiba..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

daha önce nolmuş ki?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...